שלח להדפסה  
פסח

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ניוקי בטטה ותפוחי אדמה על מצע תרד / איילת בן-יוסף


חומרים (4 מנות)
500 גרם בטטה - בערך אחת גדולה
500 גרם תפוחי אדמה (2 בינוניים)
1 ביצה
1/3 כוס קמח מצה
מלח
פלפל ומעט אגוז מוסקט
1 שקית עלי תרד (300 גרם)
2 שיני שום פרוסות
1 בצל אדום גדול חתוך לטבעות
אופן ההכנה

 

  1. מבשלים את הבטטה ותפוחי האדמה (הכי נוח במיקרוגל), מצננים מעט, מקלפים ומייבשים בכל נוזל עודף.
  2. מועכים את הבטטה והתפוחים לפירה אחיד, מוסיפים את הביצה והקמח ומתבלים. לשים (כן, בידיים) והמרקם צריך להיות רך, נעים ולא דביק. אם הוא דביק - מוסיפים עוד קצת קמח.
  3. יוצרים מהבצק "נקניקים" בעובי של אצבע וחותכים אותם לחתיכות - בערך בגודל של פרקי האצבעות.
  4. מרתיחים מים עם קצת מלח בסיר גדול וזורקים פנימה את הניוקי (רצוי בכמה נגלות). כשהם צפים נותנים להם עוד חצי דקה ומוציאים מהמים.
  5. מכינים את המצע: במחבת גדולה מטגנים את הבצל במעט שמן זית. כשהוא מתחיל להזהיב מוסיפים את השום לטיגון קצר ומייד אחריו את התרד.
  6. נותנים לתרד להתבשל עד שהוא "נובל", מתבלים במלח ופלפל ומורידים מהאש. חשוב שלא לבשל את התרד יותר מדי.
  7. מסדרים את המנה: על כל צלחת מניחים מצע של תרד ובצל ומעליו שמים את הניוקי. אפשר לפזר על הכל מעט גבינת פרמזן.


חזרה