שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק כרישה ותפוחי אדמה קר / איילת בן-יוסף

אחד המרקים הכי טעימים ומתאימים לצהריי חג השבועות.


חומרים (4 מנות)
1 בצל קצוץ גס
1 כרישה (החלק הלבן בלבד) פרוסה לטבעות
3 תפוחי אדמה
50 גרם חמאה
מלח ופלפל
להגשה:
צרור עירית קצוצה דק
אופן ההכנה
  1. בסיר גדול ממיסים את החמאה ומאדים את הבצל והכרישה עד שהם הופכים רכים ושקפקפים. קולפים את תפוחים האדמה וחותכים לקוביות גדולות, מוסיפים לסיר ויוצקים מים עד לכיסוי וממליחים. מביאים את כל הכבודה לרתיחה, ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים.
  2. מצננים מעט את הסיר ומעבירים את התכולה למעבד מזון - אפשר כמובן גם להשתמש בבלנדר-מוט ידני. מבלנדרים את המרק למרקם הרצוי (אני אוהבת להשאיר קצת חתיכות של תפוחי אדמה), אם המרק נראה לכם סמיך מדי - מוסיפים עוד מים. מכניסים למקרר ומצננים היטב. מגישים עם עירית קצוצה מעל.
  3. אם תרצו מרק קרמי (ומשמין) יותר - אפשר להוסיף 1/2 כוס שמנת מתוקה, אחרי הבלינדור ולפני הצינון.

חזרה