שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שבלולי בצק עלים / איילת בן-יוסף

להיט מטורף משנות השבעים שנשאר לנצח. לי יש בפריזר באופן קבוע שניים-שלושה גלילים קפואים כאלה שיכולים להפוך בחמש דקות לחטיף-מסיבות או נשנוש חפוז מול הטלוויזיה.


חומרים (4 מנות)
1 חבילת בצק עלים או בצק פילאס
1 גביע גבינת קוטג'
1 ביצה
1 כוס גבינה צהובה מגוררת, או כל גבינה אחרת - לפי מה שיש במקרר
אופן ההכנה
  1. מערבבים את כל חומרי המלית בקערה.
  2. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים ומרדדים כל חלק לעלה מלבני ודק. מורחים רבע מכמות המלית על כל עלה ומגלגלים לגליל (רולדה) ארוך. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לפריזר.
  3. לפני ההגשה מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס), מוציאים את הגלילים מהמקפיא ונותנים להם לשבת על השיש 5-10 דקות (הם לא צריכים להפשיר רק קצת להתרכך). חותכים כל גליל לפרוסות בעובי חצי ס"מ ומסדרים על תבנית אפיה עם ה"פנים" כלפי מעלה. אופים כ-10 דקות, עד שהשבלולים מזהיבים ומגישים מהר לפני שמתקרר.

    תוספות ותיבול לפי בחירה:

    זיתים קצוצים, עגבניות מיובשות, עשבי תיבול קצוצים, דגי אנשובי קצוצים וכד'. במקור המתכון הזה מכיל גם כף אבקת מרק פטריות / בצל - אבל אני ממש ממליצה להשתדל ולהימנע - רק אם חייבים.

    שאריות של גבינה בולגרית / מלוחה / צפתית יתקבלו גם הן בברכה.


חזרה