שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בצלצלי שאלוט מקורמלים / איילת בן-יוסף

למי שעוד לא פגש - כדאי למהר ולהכיר את הבצל המצויין הזה - עדין, ביישן, פעוט ועם טעם מעולה. אם לא מצאתם שאלוטים בסופר הקרוב, אפשר להכין את המנה הזאת גם עם בצלים אדומים קטנים.


חומרים (4 מנות)
1 חבילת בצלצלי שאלוט (בכל חבילה יש בערך 20 בצלצלים)
2 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
1 כף סוכר
קורט מלח
אופן ההכנה
  1. מקלפים את הקליפה החיצונית מהבצלים, מחממים שמן במחבת כבדה ומטגנים את על להבה נמוכה מאוד במשך כ-20 דקות, עד שהם מתרככים ומזהיבים.
  2. מוסיפים את החומץ, הסוכר והמלח, מערבבים היטב ומטגנים עוד כמה דקות - עד שכל הסוכר נמס והבצלים מצופים היטב.


חזרה