בצלצלי שאלוט מקורמלים
/ איילת בן-יוסף
למי שעוד לא פגש - כדאי למהר ולהכיר את הבצל המצויין הזה - עדין, ביישן, פעוט ועם טעם מעולה. אם לא מצאתם שאלוטים בסופר הקרוב, אפשר להכין את המנה הזאת גם עם בצלים אדומים קטנים.
|
חומרים (4 מנות)
|
1 חבילת בצלצלי שאלוט (בכל חבילה יש בערך 20 בצלצלים) |
2 כפות שמן זית |
1 כף חומץ בלסמי |
1 כף סוכר |
קורט מלח |
אופן ההכנה |
- מקלפים את הקליפה החיצונית מהבצלים, מחממים שמן במחבת כבדה ומטגנים את על להבה נמוכה מאוד במשך כ-20 דקות, עד שהם מתרככים ומזהיבים.
- מוסיפים את החומץ, הסוכר והמלח, מערבבים היטב ומטגנים עוד כמה דקות - עד שכל הסוכר נמס והבצלים מצופים היטב.
|
חזרה |