סלט בוורוד וירוק
/ איילת בן-יוסף
סלטון קטון שיכניס קצת רעננות לכל ארוחה.
|
חומרים (4 מנות)
|
1 חבילת צנוניות |
1 צרור בצל ירוק |
2 כפות שמן זית |
1 כף שומשום קלוי (קולים את השומשום על מחבת יבשה ונזהרים שלא ישרף!) |
1 כף רוטב סויה |
1 כף חומץ בלסמי |
אופן ההכנה |
- שוטפים היטב את הצנוניות ופורסים אותן לפרוסות דקות (רצוי בעזרת מנדולינה).
- מכינים קערית עם מים קרים וקוביות קרח, את הבצל קוצצים לרצועות אורכיות (פותחים את העלה החלול וחותכים ל"גפרורים"). ומעבירים אותו לקערת הקרח לחצי שעה.
- אחרי שהבצל נח בקרח, מעבירים אותו ואת הצנונית לקערת הגשה, מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים מעל.
|
חזרה |