עוגת פירות
/ איילת בן-יוסף
עוגת פירות מעולה לניצול שאריות ובכלל, מדובר בעוגה הכי קלה והכי סובלנית לטעויות שתמצאו בסביבה.
|
חומרים (4 מנות)
|
500 גרם נקטרינות או תפוחים, או שילוב של שניהם |
1.5 כוסות סוכר |
3 כפות אלכוהול מכל סוג |
2 כוסות קמח תופח |
1/2 כוס שמן |
1/2 כוס נוזל: מיץ או תה פירות, או חלב - מה שבא |
אופן ההכנה |
- מקלפים וחותכים את הפירות לקוביות, בקערה א' מערבבים פירות, סוכר ואלכוהול ומניחים להם לנוח ביחד רבע שעה.
- בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בקערה ב' מערבבים קמח, שמן ונוזל. מאחדים את שתי הקערות ויוצקים לתבנית משומנת (גודל התבנית גם הא גמיש)
- אופים כ-45 דקות, עד שהעוגה זהובה מלמעלה ויבשה מלמטה (מבחן הקיסם).
|
חזרה |