שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת פירות / איילת בן-יוסף

עוגת פירות מעולה לניצול שאריות ובכלל, מדובר בעוגה הכי קלה והכי סובלנית לטעויות שתמצאו בסביבה.


חומרים (4 מנות)
500 גרם נקטרינות או תפוחים, או שילוב של שניהם
1.5 כוסות סוכר
3 כפות אלכוהול מכל סוג
2 כוסות קמח תופח
1/2 כוס שמן
1/2 כוס נוזל: מיץ או תה פירות, או חלב - מה שבא
אופן ההכנה
  1. מקלפים וחותכים את הפירות לקוביות, בקערה א' מערבבים פירות, סוכר ואלכוהול ומניחים להם לנוח ביחד רבע שעה.
  2. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  3. בקערה ב' מערבבים קמח, שמן ונוזל. מאחדים את שתי הקערות ויוצקים לתבנית משומנת (גודל התבנית גם הא גמיש)
  4. אופים כ-45 דקות, עד שהעוגה זהובה מלמעלה ויבשה מלמטה (מבחן הקיסם).


חזרה