שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עלי סיגר ממולאים בבשר / איילת בן-יוסף

מתכון שהוא שילוב של הסיגרים המרוקנים עם מילוי של אמפנדס וצורה של בלינצס. המלית תספיק ל-10 עלי סיגר ממולאים (2 לכל סועד).


חומרים (5 מנות)
1 בצל קטן קצוץ
250 גרם בשר בקר טחון
1 שן שום כתושה
כ-10 זיתים ירוקים קצוץ דק
2-3 כפות קטשופ
מלח ופלפל שחור
10 עלי סיגרים
אופן ההכנה
  1. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל, כשהוא מתחיל להתרכך ולהזהיב מוסיפים את השום, מטגנים ביחד עוד דקה ומוסיפים את הבשר. מטגנים את הבשר תוך כדי ערבוב ופירור הגושים. כשכל הבשר משנה את צבעו (כלומר אין יותר חתיכות חיות) מוסיפים את הזיתים והקטשופ, מערבבים, מתבלים במלח ופלפל, טועמים ומתקנים. מורידים מהאש ומניחים בצד להתקרר.
  2. נוטלים עלה סיגר, מניחים בקצה אחד כף-שתיים מהמלית, מקפלים ומגלגלים - כמו שמגלגלים בלינצ'ס או עלי גפן.
  3. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הסיגר הממולא, עד שמזהיב מכל הכיוונים. אם לא שומרים כשרות מומלץ להגיש עם רוטב יוגורט.

חזרה