שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חבילות אגסים, ברוטב מנטה / איילת בן-יוסף


חומרים (4 מנות)
5 אגסים קלופים ומחולקים ל-4
50 גרם חמאה
2 כפות סוכר
10 עלי סיגר
לרוטב:
1 מכל שמנת מתוקה
1 גבעול נענע
1 כף סוכר
אופן ההכנה
1. ממיסים מחצית מהחמאה במחבת, מוסיפים כף סוכר ומטגנים את האגסים עד שהם מתרככים (כ-10דקות, מדי פעם מנערים את המחבת).
מוציאים את האגסים מהמחבת בעזרת כף מחוררת ומשאירים את החמאה והקרמל שנוצר במחבת, מניחים לאגסים להתקרר.

2. בסיר קטן, מחממים שמנת , נענע וסוכר, מביאים לרתיחה עדינה ומשאירים על אש נמוכה.

3. בינתיים מרכיבים את החבילות: פורסים על משטח העבודה עלה סיגר, מניחים עליו 2 רבעים של אגס ומקפלים לחבילה. מוסיפים עוד חמאה למחבת ומחממים. מטגנים את החבילות עד שהן מזהיבות משני הצדדים.

4. מרכיבים את המנה: מוציאים מרוטב השמנת את הנענע, יוצקים כף או שתיים מהרוטב על תחתית הצלחת ומניחים מעליו את החבילות המטוגנות. מקשטים בעלה נענע.אני מציעה להוסיף לאגסים, בשלב הטיגון, מעט ציפורן טחון.

חזרה