שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציצות ממולאות בקישואים / איילת בן-יוסף

מאכל מסורתי של יהודי איטליה,לא אוהבים קישואים? החליפו אותם בקוביות תפו"א מבושל.


חומרים (4 מנות)
500 גרם בשר בקר טחון
1 כפית אורגנו או טימין יבש
מלח ופלפל שחור גרוס
2 קישואים צעירים או זוקיני ירוקים וקשיחים פרוסים
1/2 כוס קמח או פירורי לחם, או קמח מצה
2 ביצים טרופות
שמן לטיגון
2 שיני שום כתושות
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
2 כוסות מים
אופן ההכנה
  1. ממליחים ומפלפלים את פרוסות הזוקיני.
  2. מערבבים בקערה את הבשר עם מלח, פלפל ואורגנו. נוטלים מעט מהתערובת, מצמידים לה פיסת זוקיני וסוגרים עליה עם הבשר, או בקיצור - מטמינים חתיכת זוקיני בתוך הבשר. יוצרים קציצות פחוסות.
  3. מחממים שמן במחבת גדולה, מקמחים כל קציצה היטב, טובלים בביצה ושולחים לשמן הרותח. מטגנים את כל הקציצות עד שהן שחומות מכל הכיוונים. מוציאים לכלי עם נייר סופג.
  4. אחרי שכל הקציצות מוכנות מחזירים אותן למחבת, רצוי בשכבה אחת, מוסיפים שום, רסק עגבניות ומים (אפשר קודם לערבב את הרסק עם המים כדי למנוע גושים). מכסים את המחבת, מרתיחים ומבשלים ברתיחה עדינה כ-20 דקות.

חזרה