שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טראפלס שחור ולבן / איילת בן-יוסף

המנה הזאת קצת יקרה אבל כמות אחת מספיק לשתיים ואפילו שלוש ארוחות (או ל-10 אנשים).


חומרים (4 מנות)
1 מיכל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם שוקולד לבן
4 כפות אלכוהול (ברנדי או ליקר מכול סוג שהוא)
מעט אבקת קקאו ומעט סוכר לציפוי
אופן ההכנה
  1. ממיסים את שני סוגי השוקולד במיקרו - בשני כלים נפרדים.
  2. בינתיים מחממים על האש את השמנת. כשהיא רותחת מורידים מהאש ויוצקים לכל כלי מחצית מכמות השמנת. מערבבים היטב למסה אחידה. יוצקים לכל כלי 2-3 כפות אלכוהול ומערביבם שנית. סוגרים את הכלי ומעבירים לפריזר לשעתיים לפחות.
  3. לפני ההגשה עומדות בפניכם שתי אפשריות: להכין טראפלים בשני צבעים שונים או לעשות קומבינה - שחור ולבן. הבוחרים באפשרות הראשונה לוקחים כפית מהמסה הקרה, מגלגלים בין הידיים לכדור ומגלגלים שנית באבקת קקאו (שחור) או סוכר (לבן). הבוחרים באופציה המשולבת לוקחים 1/2 כפית שחור וחצי כפית לבן "מדביקים" ביחד, מגלגלים לכדור ובוחרים במה לטבול.

    מסדרים יפה על צלחת ומגישים.

חזרה