מרק קרופניק
/ איילת בן-יוסף
מרק סמיך של פטריות וגריסים.
|
חומרים (4 מנות)
|
1 בצל קצוץ |
1 סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות |
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות |
1 חבילת גריסי פנינה |
3 פטריות שיטאקה יבשות |
1 כפית פפריקה מתוקה |
3 כפות רוטב סויה |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- מרתיחים מים בקומקום ויוצקים על הפטריות היבשות (בערך כוס).
- בסיר גדול (שיספיק לכל המרק) מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל. כשהוא מתחיל להתרכך מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן עוד 2 דקות.
- מוציאים את הפטריות המיובשות מהמים - לא זורקים את המים (!) וקוצצים את הפטריות. מוסיפים אותן ואת פטריות השמפניון לסיר. מטגנים ביחד עוד 2-3 דקות.
- יוצקים לסיר את מי ההשריה של הפטריות ואת הגריסים, מוסיפים עוד ליטר וחצי מים ואת התבלינים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית כ-1/2 שעה, עד שהגריסים מבושלים. אם צריך מוסיפים עוד מים.
אם נשאר לכם מרק למחר סביר להניח שתצטרכו להוסיף מים - הגריסים נוטים להתנפח למימדים מפחידים.
*פטריות שיטאקה אפשר למצוא כמעט בכל סופר, במדף המוצרים האוריינטלים. לא מצאתם שיטאקה? כל פטריה מיובשת אחרת תתאים.
|
חזרה |