שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עדשים אדומות בנוסח בומביי / איילת בן-יוסף

לא מדובר במתכון מסורתי, אלא בגרסה הפרטית שלי לתבשיל העדשים ההודים.


חומרים (4 מנות)
1/2 חבילה עדשים כתומות (250 גרם)
1 בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
1 כף גראם-מסאלה (תערובת תבלינים הודית)
3 כפות שמן 
אופן ההכנה
1. מחממים שמן בסיר קטן, מטגנים את הבצל על אש קטנה עד שמתרכך ומתחיל להזהיב. מוסיפים שום ואת התבלינים. מערבבים ומטגנים את התבלינים עוד דקה.

2. מוסיפים את העדשים ו-4 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד שלושת-רבעי שעה. בודקים מדי פעם אם העדשים כבר רכות. עכשיו אפשר להמליח ולתקן תיבול, אם צריך. מגישים חם.

* אין גראם-מסאלה? אז קודם כל כדאי שיהיה. שנית הנה תחליף: חצי כפית מכל אחד מהתבלינים הבאים: כמון, כורכום, קינמון, פפריקה חריפה פלפל שחור, זרעי כוסברה.
חזרה