עדשים אדומות בנוסח בומביי
/ איילת בן-יוסף
לא מדובר במתכון מסורתי, אלא בגרסה הפרטית שלי לתבשיל העדשים ההודים.
|
חומרים (4 מנות)
|
1/2 חבילה עדשים כתומות (250 גרם) |
1 בצל גדול קצוץ דק |
2 שיני שום קצוצות |
1 כף גראם-מסאלה (תערובת תבלינים הודית) |
3 כפות שמן |
אופן ההכנה |
1. מחממים שמן בסיר קטן, מטגנים את הבצל על אש קטנה עד שמתרכך ומתחיל להזהיב. מוסיפים שום ואת התבלינים. מערבבים ומטגנים את התבלינים עוד דקה.
2. מוסיפים את העדשים ו-4 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד שלושת-רבעי שעה. בודקים מדי פעם אם העדשים כבר רכות. עכשיו אפשר להמליח ולתקן תיבול, אם צריך. מגישים חם.
* אין גראם-מסאלה? אז קודם כל כדאי שיהיה. שנית הנה תחליף: חצי כפית מכל אחד מהתבלינים הבאים: כמון, כורכום, קינמון, פפריקה חריפה פלפל שחור, זרעי כוסברה.
|
חזרה |