שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציצות אורז, דלעת וחומוס / איילת בן-יוסף

אין דבר יותר מגעיל מאורז מאתמול, טוב, אולי פירה מאתמול. את שניהם מאוד מבאס לאכול ביום שאחרי. אז הנה מנה מקסימה של קציצות אורז עם שאריות מהמנה העיקרית. במקרה שלנו זה דלעת וחומוס. אבל זה יכול להיות גם בטטה ועוף, תפוח אדמה ובצל וכדומה. כיוון שתבשיל הבסיס מתובל דיו, אין צורך להוסיף תיבול. אם אתם בכל זאת מרגישים שהקציצות תפלות - הגניבו פנימה מעט אבקת קארי. החומרים מספיקים ל-10-15 קציצות.


חומרים
1.5 כוסות אורז מבושל וקר
1 ביצה טרופה
1/2 כוס דלעת וחומוס, מבושלים ומעוכים (שאריות המנה מהמתכון מימין)
מלח
שמן לטיגון
אופן ההכנה
  1. מערבבים את כל החומרים בקערה, לשים את הכל בידיים טוב-טוב לעיסה אחידה.
  2. מחממים שמן במחבת, צרים מהעיסה קציצות (בידיים רטובות) ומטגנים משני הצדדים עד שהקציצות זהובות. את הקציצות האלה אפשר לאכול חמות או קרות והן מעולות גם בסנדוויץ.


חזרה