|
|
|
|
אורז עם עגבניות
/ מרים פרנטה
|
חומרים (6 מנות)
|
4-5 בצלים חתוכים לקוביות |
שמן |
1.5 ק"ג עגבניות בשלות |
1/2 כוס אורז |
3 פלפלים ירוקים בהירים, חתוכים לקוביות |
מעט פטרוזיליה קצוצה |
מלח |
פלפל שחור |
אופן ההכנה |
- חולטים את העגבניות, מקלפים וחותכים לקוביות.
- שוטפים את האורז במים, מסננים ומניחים בצד.
- מחממים שמן בסיר ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את הפלפל הירוק וממשיכים לטגן עד שהפלפל מתחיל להתרכך. מוסיפים את העגבניות החתוכות, מטבלים במלח ופלפל, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות.
- בעזרת כף, יוצרים גומה במרכז הסיר, מוסיפים את האורז השטוף והמסונן, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות, או עד שהאורז מוכן. בוחשים מדי פעם, בעדינות, את מרכז האורז על מנת שלא יידבק.
- כשהאורז מוכן מפזרים את הפטרוזיליה מעל ומכבים את הלהבה. מערבבים ומגישים.
| חזרה | | |