שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אורז עם עגבניות / מרים פרנטה


חומרים (6 מנות)
4-5 בצלים חתוכים לקוביות
שמן
1.5 ק"ג עגבניות בשלות
1/2 כוס אורז
3 פלפלים ירוקים בהירים, חתוכים לקוביות
מעט פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
  1. חולטים את העגבניות, מקלפים וחותכים לקוביות.
  2. שוטפים את האורז במים, מסננים ומניחים בצד.
  3. מחממים שמן בסיר ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את הפלפל הירוק וממשיכים לטגן עד שהפלפל מתחיל להתרכך. מוסיפים את העגבניות החתוכות, מטבלים במלח ופלפל, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות.
  4. בעזרת כף, יוצרים גומה במרכז הסיר, מוסיפים את האורז השטוף והמסונן, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות, או עד שהאורז מוכן. בוחשים מדי פעם, בעדינות, את מרכז האורז על מנת שלא יידבק.
  5. כשהאורז מוכן מפזרים את הפטרוזיליה מעל ומכבים את הלהבה. מערבבים ומגישים.

חזרה