אורז במיקרוגל
/ איילת בן-יוסף
אני מבשלת את הארוז במשך 15 דקות בסיר מיוחד למיקרו. אבל הנה מתכון שאפשר לבשל בכל פיירקס או קערת זכוכית שיש בבית.
|
חומרים (6 מנות)
|
2 כוסות אורז |
1/4 כוס שמן (זו לא טעות, צריך הרבה שמן) |
4 כוסות מים |
מלח בנדיבות |
פלפל שחור |
אופן ההכנה |
- יוצקים את כל המרכיבים לקערת זכוכית. מכסים בצלחת (שמתאימה למיקרו). מבשלים 20 דקות בעצמה מלאה.
- אם הקערה שקופה אפשר לראות מתי האורז מוכן: כשלא נשארים יותר נוזלים והגרגרים תפוחים. משאירים את הכלי מכוסה לעוד 5 דקות, מערבבים את האורז במזלג ומגישים.
על המתכון הבסיסי הזה אפשר להוסיף תבלינים, בצל מטוגן, ירקות ועוד תוספות.
|
חזרה |