שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף אורז ובטטה בתנור / איילת בן-יוסף

להכנת המנה הזאת נזדקק לכלי חסין אש עם מכסה, למשל פיירקס.


חומרים (4 מנות)
3 בצלים אדומים חתוכים לטבעות
4 כרעיים מחולקות שוק וירך, עם העור
1.5 כוסות אורז פרסי
100 גרם צימוקים כהים
2 כפות שמן זית ועוד מעט שמן לטיגון
1 כפית קינמון
3-4 בטטות קלופות
1 ענף טימין
1 ראש שום מפורק
2.5 כוסות מים
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את העוף מכל הכיוונים עד שמזהיב.
  3. מערבבים בקערה אורז, כף שמן זית, צימוקים וקינמון, מלח ופלפל. בקערה נפרדת מערבבים בטטה, כף שמן זית, מלח פלפל וטימין.
  4. מסדרים בתחתית הכלי שכבה של טבעות בצל אדום. ומעליה את תערובת האורז. מעל האורז מניחים את העוף. בין האורז והעוף מטמינים שיני שום. ומלמעלה מניחים שכבה של פרוסות הבטטה. יוצקים מים ומכסים.
  5. שולחים לתנור לשעה. משאירים עוד רבע שעה מכובה ומגישים.

חזרה