שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת שוקולד חמה / רוני ונציה

עוגה אישית קטנה, שמתוכה מתפרץ קרם שוקולד עשיר, היא פינוק עילאי ולהיט בכל מסעדה המכבדת את עצמה. כך תעשו זאת גם בבית בדקות ספורות בלבד.


חומרים (5 מנות)
150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
150 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
2 ביצים
4.5 כפות סוכר
2.5 כפות קמח מנופה (16 גרם)
כלים:
5 תבניות אישיות לסופלה, חסינות אש בקוטר 9 ס"מ, משומנות
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
  2. ממיסים את השוקולד עם החמאה בקערת מתכת בינונית מעל לסיר עם אדים.
  3. בקערה בינונית אחרת שמים את הביצים, החלמונים והסוכר, ומקציפים במטרף ידני לקבלת תערובת אחידה.
  4. יוצקים את תערובת הביצים לאט ובהדרגה לתערובת השוקולד המומס, תוך הקצפה רצופה עד שהתערובת אחידה.
  5. מנפים את הקמח מעל התערובת ומקפלים פנימה בעדינות. יוצקים לתבניות עד ל-3/4 גובהן. מניחים את התבניות על תבנית אפייה שטוחה.
  6. אופים כ-10 דקות עד שנוצרת קליפה מעל פני העוגה והמרכז עדיין רך מאוד כשלוחצים עליו קלות (הדיוק בזמן האפייה חשוב, לכן אופים קודם תבנית אחת לניסיון כדי לבדוק את זמן האפייה המדויק).
  7. מצננים בתבנית על רשת 2-3 דקות, מעבירים סכין קטנה מסביב לשוליים, הופכים מעל לצלחת הגשה ומגישים מייד בליווי קצפת או גלידת וניל. הערה: אפשר להכין מראש ולשמור במקרר, ולאחר מכן להביא לטמפרטורת החדר ולאפות ממש לפני ההגשה.


חזרה