שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת פירות יבשים / רוני ונציה

בעולם המערבי, זוהי העוגה המסורתית של חג המולד, שגם מוגשת דרך קבע עם תה של אחר-הצהריים ובפיקניקים משפחתיים מסורתיים. עבורנו, לעומת זאת, העוגה נהדרת לט"ו בשבט, לחה ועשירה בפירות יבשים ואגוזים, כמו שצריך. את הפירות היבשים חוצים בעזרת סכין גדולה מקומחת (ניתן להחליף את הפירות שבמתכון לפי הטעם).


חומרים (10 מנות)
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס ג'ינג'ר מסוכר, חתוך לקוביות
1 כוס משמשים מיובשים חתוכים לקוביות
1 כוס תמרים מגולענים מיובשים, חתוכים לקוביות
1/2 כוס תאנים מיובשות חתוכות לקוביות
קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
1/2 כוס רום כהה, או קוניאק
1 כוס אגוזי לוז קלויים, קלופים
1.5 כוסות שקדים קלויים קלות
1/2 כוס אגוזי פקאן קלויים קלות וקצוצים גס
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית אגוז מוסקט טחון
1/2 כפית מלח
225 גרם חמאה רכה
1/2 כוס + 2 כפות סוכר
3 כפות דבש
6 ביצים בטמפרטורת החדר
1 כף תמצית וניל טהור
1/3 כוס ריוויון
כלים:
תבניות אינגליש קייק בגודל 12.5X24 ס"מ, בעומק 6.5 ס"מ משומנות ומרופדות בנייר אפייה בתחתית
אופן ההכנה
  1. בקערה גדולה שמים את כל הפירות היבשים עם קליפת התפוז והרום, משרים כמה שעות או כל הלילה ומערבבים פעם או פעמיים.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני- נמוך (160 מעלות).
  3. מנפים ביחד את הקמח, אבקת האפייה, אגוז המוסקט והמלח לקערה בינונית.
  4. בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם הסוכר והדבש לתערובת קרמית אחידה. מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את הווניל (התערובת מתפרקת, וזה בסדר).
  5. מוסיפים פנימה חצי מתערובת הקמח, ואז מוסיפים את הריוויון, ולבסוף מוסיפים את יתרת תערובת הקמח. מוסיפים את תערובת הפירות היבשים ואת האגוזים במרית.
  6. מחלקים את התערובת בין 2 התבניות באופן שווה, ואופים כ-70-75 דקות או עד שקיסם הננעץ פנימה יוצא נקי (אם העוגה משחימה מדי לקראת סוף האפייה, מכסים בנייר אלומיניום רופף). מצננים צינון מלא בתבניות על רשת. מגישים בפרוסות דקות.


חזרה