שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שטרודל תפוחים / רוני ונציה

שטרודל קלאסי משכבות בצק פילו עדין, עוגת הדגל של בית-התה האוסטרי הממוקם באתר הסקי המפורסם של העיירה סטו שבוורמונט, ארה"ב. המתכון באדיבות הקונדיטור הראשי, מרשל פיי.


חומרים (6 מנות)
למלית:
3 תפוחים מסוג גרנד, קלופים וחתוכים לקוביות של 1 ס"מ
קליפה מגוררת מ-1 לימון
1 כפית מיץ לימון טרי
1/4 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון
1/8 כפית אגוז מוסקט טחון
קמצוץ ג'ינג'ר טחון
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס אגוזי מלך קלויים קלות, קצוצים גס
לגלילה:
4 דפי בצק פילו (מפשירים את החבילה לילה קודם במקרר)
100 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס פירורי לחם
1 ביצה טרופה ב-1 כפית מים, להברשה
אבקת סוכר לקישוט
כלים:
תבנית אפייה שטוחה גדולה, מרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה
  1. מערבבים את התפוחים עם קליפת ומיץ לימון.
  2. בקערה קטנה מערבבים את הסוכר, הקינמון, אגוז המוסקט והג'ינג'ר. מוסיפים לתפוחים ומערבבים. מוסיפים את הצימוקים והאגוזים ומערבבים.
  3. אופן הרכבת הגלילה: מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות צלזיוס).
  4. פותחים את דפי בצק הפילו ומכסים במגבת מטבח לחה למשך כל זמן ההכנה.
  5. מניחים דף אחד של בצק מעל למשטח עבודה. מברישים בשכבה דקה של חמאה מומסת, מהאמצע כלפי מעלה, ומטה לעבר הפינות. מפזרים מעל בקלילות כ-2 כפות פירורי לחם. ממשיכים להניח את שאר דפי הפילו באותה צורה (מברישים כל דף בחמאה ומפזרים מעל 2 כפות פירורים).
  6. מסדרים תלולית מתערובת התפוחים ברוחב כ-10 ס"מ, במרחק 10 ס"מ משולי הצד הארוך של הפילו, ומשאירים שוליים ריקים של 4 ס"מ מהצדדים הקצרים. יוצקים 1 כף חמאה על התפוחים.
  7. מגלגלים את הפילו כמו גלילה מהצד הארוך עם התפוחים. מהדקים, סוגרים את הקצוות ומקפלים אותם פנימה. מעבירים בזהירות מעל לתבנית, עם תפר החיבור כלפי מטה. מברישים בביצה טרופה, ואחר-כך בחמאה המומסת שנותרה.
  8. אופים כ-15 דקות עד לקבלת צבע זהוב. מצננים מעט בתבנית על רשת.

    אופן ההגשה: מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים חם עם קצפת או קרם פרש ליד.
חזרה