שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת מוס שוקולד / רוני ונציה

עוגות מוס שוקולד הן תמיד להיט בכל בית. העוגה, ללא אפייה, עשוייה מבסיס שוקולדי עשיר וטעים של ביסקוויטים, שוקולד מריר וממרח אגוזים, שמעליו שכבת מוס שוקולד עשירה וגבוהה, אך לא כבדה.


חומרים (12 מנות)
לבסיס:
100 גרם ביסקוויטים פתי-בר שוקולד (כ-26 ביסקוויטים)
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
1/3 כוס ממרח שוקולד נוטלה
למוס שוקולד:
350 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לקוביות
1/2 כוס חלב
125 גרם חמאה חתוכה לקוביות גדולות
2 חלמונים
1/2 כף סוכר
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
כלים:
תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, משומנת
אופן ההכנה
  1. אופן הכנת הבסיס: בקערת מעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים לאבקה (לקבלת 1.5 כוסות ביסקוויטים טחונים).
  2. בקערת מתכת בינונית שמים את השוקולד וממיסים מעל לסיר עם אדים. מסירים מהאש, מוסיפים את ממרח הנוטלה ומערבבים.
    מוסיפים את הביסקוויטים ומערבבים.
  3. מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים בידיים לחות לתחתית התבנית. מקררים במקרר עד לייצוב.
  4. אופן הכנת מוס שוקולד: בקערת מתכת גדולה שמים את השוקולד, החלב והחמאה, וממיסים מעל לסיר עם אדים.
  5. בקערת מתכת בינונית שמים את החלמונים עם הסוכר ומחממים מעט מעל לסיר עם אדים, תוך ערבוב רצוף, עד שהתערובת חמימה ופושרת למגע. לאחר מכן מקציפים כמה דקות במטרף ידני, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מקפלים את תערובת החלמונים לתערובת השוקולד, ומעבירים לקערה רחבה וגדולה.
  6. בקערת מערבל מקציפים את השמנת לקצפת יציבה וגמישה, ואז מקפלים אותה לתערובת השוקולד (חשוב שתערובת השוקולד תהיה פושרת - חמימה, אבל לא חמה מדי) יוצקים על הבסיס ומקררים במקרר 4-3 שעות עד לייצוב.
  7. אופן ההגשה: פורסים בעזרת סכין טבולה במים חמים ומנוגבת. מגישים עם פירות יער או קצפת רכה.







חזרה