שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פרפה אגוזי לוז / רוני ונציה

הפרפה הוא מעין מוס עשיר וקפוא, רך יותר מגלידה, בטעם קפה, שוקולד, אגוזים, לימון, מחית פירות ועוד, עם ליקר ותבלינים. ממרח הנוטלה שבמתכון מעניק לו טעם אגוז נפלא ומרקם נעים.


חומרים (6 מנות)
6 חלמונים
1/3 כוס + 1 כף סוכר
1/4 כוס ממרח שוקו-אגוזים נוטלה
2 כפות ליקר אגוזים פרנג'ליקו
1.25 כוסות (300 מ"ל) שמנת מתוקה
3/4 כוס אגוזי לוז קלויים, קלופים וקצוצים גס
כלים:
6 תבניות לסופלה מחרסינה בקוטר 9 ס"מ
אופן ההכנה
  1. בקערת אל-חלד שמים את החלמונים עם הסוכר ומחממים מעל לסיר עם אדים תוך ערבוב רצוף, עד שהתערובת חמימה (מקפידים שתחתית הקערה לא תיגע במים הרותחים).
  2. מעבירים לקערת מערבל ומקציפים במהירות בינונית 10-8 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה, בהירה וסמיכה שמכפילה את נפחה. מוסיפים את ממרח הנוטלה ואת הליקר, ומערבלים לתערובת אחידה.
  3. בקערת מערבל מקציפים את השמנת לקצפת יציבה וגמישה, ומקפלים אותה לתערובת. מקפלים פנימה 1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים.
  4. יוצקים לתבניות ומכסים ביריעת ניילון. מניחים אותן על מגש קטן, ומקפיאים לפחות 6 שעות.

    אופן ההגשה: מניחים כמה דקות בטמפרטורת החדר. מקשטים באגוזים הקצוצים שנותרו ומגישים עם רוטב שוקולד חם.


חזרה