פבלובה תותים אישית
/ רוני ונציה
פבלובה "רגילה" היא מרנג ענק מכוסה קצפת ופירות טרופיים. אבל הפבלובה ה"אישית", בגרסה המודרנית שכאן, מקסימה אפילו יותר: כל אורח זוכה ביצירה קטנה ומתוקה משלו. בצורת תחתית מרנג מכוסה בערימת קצפת ותותים, עם רוטב תותים, שנשפך בחופשיות מעל. המתכון, תתפלאו, קל ומהיר להכנה.
|
חומרים (4 מנות)
|
החומרים למרנג: |
3 חלבונים בטמפרטורת החדר |
1/4 כפית קרם אוף טרטר במדף התבלינים בסופר (לא חובה) |
2/3 כוס סוכר |
1/2 כפית תמצית וניל טהור |
החומרים לרוטב תותים: |
כ-400 גרם תותים שטופים וחתוכים לחתיכות |
2-3 כפות אבקת סוכר |
החומרים להרכבה: |
1 מכל שמנת מתוקה |
2 כפות אבקת סוכר מנופה |
כ-500 גרם תותים טריים, שטופים ופרוסים |
עלי נענע לקישוט |
כלים: |
תבנית אפייה שטוחה, מרופדת בנייר אפייה |
אופן ההכנה |
- אופן הכנת המרנג: מחממים את התנור לחום נמוך מאד (100 מעלות צלזיוס).
- בקערת מערבל מקציפים את החלבונים עם ה"קרם אוף טרטר" במהירות בינונית עד לקבלת קצף. ממשיכים להקציף במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת קצף רך וגמיש. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, מוסיפים את הווניל וממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד לקבלת קצף מבריק ונוקשה.
- בעזרת כף יוצרים 5 תלוליות שוות מעל לתבנית, עם מרווחים גדולים ביניהן (4 מנות מרנג ישמשו להגשה, ואחד לבדיקה). במרית או בגב של כף, משטחים במקצת את התלוליות לעיגולים בקוטר כ-10 ס"מ ובגובה 2-2.5 ס"מ.
- לאחר מכן מעצבים שקע קל במרכז כל עיגול מרנג, שיכיל את הקצפת והתותים.
- אופים את המרנג כ-1/2 1 שעות. מכבים את התנור ומשאירים לייבוש לכמה שעות או לכל הלילה (לבדיקה, מוציאים מרנג אחד, ושוברים. המרנג צריך להיות כולו פריך ללא חלקים רכים). שומרים אותם בקופסה אטומה עד להגשה.
- אופן הכנת רוטב תותים: מרסקים את כל החומרים במעבד מזון לקבלת מחית חלקה.
- אופן ההרכבה: מקציפים את השמנת לקצפת גמישה. מוסיפים את אבקת הסוכר ומקציפים לקצפת יציבה.
- אופן ההגשה: מניחים עיגול מרנג מעל לצלחת הגשה אישית. שמים מעט קצפת מעל ומניחים פרוסות תותים בחופשיות מעליה. יוצקים רוטב תותים מעל ומקשטים בעלי נענע טריים.
|
חזרה |