שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת קינמון ואגוזים / רוני ונציה

עוגה קלאסית, אהובה מאוד בכל בית באמריקה, המכונה "עוגת קפה ושמנת חמוצה". גבוהה, גבוהה, רכה ולחה, עם שטרוייזל מאגוזי פקאן, סוכר חום וקינמון. קלה להכנה, נטולת קישוטים, ומעוררת חמימות וגעגועים לבית אמא (וסבתא) מושלמת לארוחת בוקר, לבראנץ' ולכל שעת אירוח נינוחה.


חומרים
4 כוסות קמח
1.75 כפיות אבקת סודה
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית מלח
225 גרם חמאה מוצקה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
2 כוסות סוכר
3 ביצים טרופות
2.5 מיכלי שמנת חמוצה (450 מ"ל), מנוקזות מנוזלים
כלים:
תבנית עם חור בקוטר 26 ס"מ( רצוי עם תחתית נשלפת) משומנת (גם מסביב לגליל המרכזי)
החומרים לשטרוייזל:
3/4 כוס סוכר חום בהיר
2 כוסות אגוזי פקאן קלויים קלות, קצוצים גס
4 כפיות קינמון
אופן ההכנה
  1. אופן הכנת השטרוייזל: בקערה בינונית מערבבים היטב את כל חומרי השטרוייזל.
  2. אופן הכנת העוגה: מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
  3. מנפים ביחד את הקמח, אבקת הסודה, אבקת האפייה והמלח.
  4. בקערת מערבל (עם וו "גיטרה" במערבל רב עוצמה), מקציפים את החמאה 2-3 דקות. לקבלת תערובת קרמית אחידה. מוסיפים את הסוכר ומקציפים במהירות בינונית עוד 3-4 דקות, עד לקבלת תערובת קלילה ואוורירית.
  5. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח והביצים לסירוגין במספר פעמים (מתחילים ומסיימים עם הקמח), מערבלים מעט, רק עד שהתערובת מתאחדת (ערבול יתר פוגם במרקם). מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים לתערובת אחידה.
  6. יוצקים כמחצית מהתערובת לתבנית ומחליקים. מפזרים חצי מכמות השטרוייזל מעל לתערובת. יוצקים את שאר התערובת מעל לשטרוייזל ומפזרים מעל פני העוגה את שאר השטרוייזל.
  7. אופים 55-60 דקות או עד שהעוגה יציבה למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי (אם פירורי השטרוייזל משחימים מדי לקראת סוף האפייה, מכסים בחופשיות בנייר אלומיניום). מצננים על רשת 15 דקות, הופכים וממשיכים לצנן על רשת. מגישים חם או בטמפרטורת החדר. לבד או עם קצפת.




חזרה