שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סורבה לימון / רוני ונציה

מקור המילה הצרפתית "סורבה" במילה האיטלקית "סורבטו" שמקורה במילה הטורקית "שורבט" שפירושה פשוט, "משקה". הסורבה הוא הקינוח הקפוא הראשון בהיסטוריה. הוא הומצא על - ידי הסינים דווקא, הרבה לפני הופעת הגלידה במאה ה - 18. הסוחרים הערבים של המזרח העתיק הביאו את הסורבה מסין לאיטליה.

הסורבה עשוי בדרך כלל ממיץ או מחית פרי, סוכר ומים בתוספת ליקר, משקה אלכוהולי או חליטת צמחים להדגשת הטעמים. מוסיפים לו לפעמים חלבונים או ג'לטין לייצוב. יש לו מרקם חלק ומעט קרמי, והוא דל קלוריות ללא שומן, ופשוט מאוד להכנה. בצרפת מגישים אותו בין חלקי הארוחה כדי "לנקות" ולרענן את הפה בין מנה למנה, וכם כקינוח.

את הסורבה אפשר להכין במכונת גלידה וגם בלעדיה. שתי האפשריות לפניכם.


חומרים (4 מנות)
1.5 כוסות מים מינרלים
1.5 כוסות סוכר
1/2 כוס מיץ ליים טרי
1 כף וודקה
2 כפיות קליפת לימון מגוררת
אופן ההכנה
  1. מכינים סירופ: בסיר בינוני שמים את המים עם הסוכר. מביאים לאט לרתיחה מעל להבה בינונית, מערבבים מדי פעם, עד שהסוכר נמס. מבשלים במשך 3 דקות נוספות ברתיחה נמוכה. מסירים מהאש ומצננים.
    מעבירים את הסירופ המצונן לקנקן או לכלי גדול עם משפך, מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים, מכסים ומקררים במקרר כמה שעות, או עד שהתערובת קרה לגמרי.
  2. מעבירים את התערובת למכונת גלידה ומקפיאים לפי הוראות היצרן.
  3. למי שאין מכונת גלידה: יוצקים את התערובת לכלי שטוח, מכסים ושמים במקפיא ל - 4 שעות לפחות, עד שהתערובת קפואה. מוציאים את התערובת מהמקפיא וחותכים לחתיכות גדולות בגודל 7-8 ס"מ. מעבירים למעבד מזון, ומעבדים עד לקבלץת תערובת חלקה. מחזירים לכלי ומקפיאים שוב כ - 3 שעות, עד שהתערובת קפואה. חוזרים על פעולת ההקפאה והחיתוך 2-3 פעמים נוספות, עד שמקבלים מרקם חלק ואוורירי.
  4. מעבירים למיכל פלסטיק אטום היטב ומניחים במקפיא כמה שעות לפני ההגשה. אם הסורבה קשה מדי, מרככים אותו מעט במקרר לפני ההגשה.



חזרה