שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

צ'אודר תירס וקינואה / פיליס גלזר

הצ'אודר הוא מרק עשיר ומעט סמיך המוגש ברחבי ארה"ב, בעיקר בניו-אינגלנד ובמדינות הדרום, ובדרך כלל מכיל צדפות. להלן גירסה בריאה, מהירה וטעימה.


חומרים (6 מנות)
2 כוסות מים
1/4 כוס קינואה שטופה
1 תפוח אדמה בינוני-קטן, מקולף (אם רוצים) וחתוך לקוביות קטנות
4 כפות גזר מנוקה וחתוך לקוביות קטנטנות
1/4 כוס בצל קצוץ
1.5 כוסות תירס קפוא אורגני או רגיל
2 כוסות חלב (אפשר חלב סויה בתוספת סידן)
1 כפית מלח
קורט פלפל שחור
1/4 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
4 כפיות חמאה
אופן ההכנה
בסיר בינוני, שמים קינואה, תפוח-אדמה, גזר ובצל ומבשלים 15 דקות עד שהירקות מוכנים. מוסיפים את התירס ומחזירים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 15 דקות. יוצקים פנימה את החלב ומחממים היטב. מחלקים בין קעריות מרק ומקשטים כל קערה עם פטרוזיליה וכפית חמאה.
חזרה