שלח להדפסה  
מנות ראשונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פטריות ממולאות / פיליס גלזר

במילוי נבט חיטה, חמניות ועשבי תיבול. לא מזמן פגשתי מישהי שסיפרה לי שהיא עדיין מכינהה את המתכון הזה, שהופיע בספרי חגיגה צמחונית לפני יותר מ-20 שנה. האמת, גם אני, כי הוא תמיד מתקבל בהתלהבות.


חומרים (6 מנות)
16 פטריות גדולות
3 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת
1 שן שום כתושה
1/3 כוס בצל קצוץ
1 כף גרעיני חמנייה קלויות
1 כוס נבט חיטה
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כפית אורגנו או בזיליקום טרי קצוץ
2 כפות חמאה נמסה
מלח ופלפל שחור
6 כפות שמן זית כתית (או שמן זית מעורבב עם שמן קנולה)
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים קלות תבנית אפייה (רצוי עגולה) ב-2 כפות משמן הזית.
  2. שוטפים קלות את הפטריות ומורידים בעדינות את הרגליים (אפשר לשמור אותם למרק או אומלט).
  3. בקערה קטנה, מערבבים את יתר החומרים מלבד שמן הזית.
  4. משתמשים בכף כדי למלא את ראשי הפטריות, ובגב הכף כדי להדק את המילוי. מניחים בתבנית ויוצקים למעלה את יתרת שמן הזית באופן שווה.
  5. אופים 20 דקות או עד שמזהיב. מגישים חמים.


חזרה