שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פג'ואדה / רונית גברא

תבשיל שעועית שהוא המאכל הלאומי של ברזיל, וסיבה מצויינת לארוחת שחיתות. בדרך-כלל מכינים פג'ואדה עם בשר, אבל רונית גברא, שף הבית של מסעדת קוקדה בנתניה, מצליחה ליצור גירסה טעימה ובריאה יותר - בלעדיו.


חומרים (6 מנות)
1 ק"ג שעועית שחורה שרויה במים ללילה
3 בצלים
4 פלפלים אדומים
2 פלפל צ'ילי
שמן
2 עגבניות בשלות
4 שיני שום
1/4 כוס גדושה בזיליקום קצוץ
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
עלים מענף טימין טרי
4-3 כפיות רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
  1. מסננים את השעועית השרויה, ומוסיפים מים עד לכיסוי ועוד 3-2 כוסות. מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שמתרככת (2-1 שעות, או 45 דקות בסיר לחץ). שומרים 23 כוסות ממי השעועית.
  2. קוצצים את הבצל והפלפלים משני הסוגים ומאדים עם קורט מלח, בכמות שמן המכסה את המחבת, עד לריכוך. מוסיפים שום כתוש וממשיכים לאדות.
  3. קוצצים את העגבניות ומוסיפים לבצל. מוסיפים את עשבי בתיבול, מלח ופלפל. מבשלים יחד כ-10 דקות נוספות, עד שהעגבניות מתרככות.
  4. מוסיפים את רסק העגבניות ומי השעועית ששמרנו, ומבשלים עד לקבלת מעין רוטב סמיך ועשיר.
  5. מוסיפים את השעועית המבושלת, ומבשלים הכל יחד כ-15 דקות על אש קטנה תוך כדי תיבול. מגישים בתוספת אורז לבן.


חזרה