פג'ואדה
/ רונית גברא
תבשיל שעועית שהוא המאכל הלאומי של ברזיל, וסיבה מצויינת לארוחת שחיתות. בדרך-כלל מכינים פג'ואדה עם בשר, אבל רונית גברא, שף הבית של מסעדת קוקדה בנתניה, מצליחה ליצור גירסה טעימה ובריאה יותר - בלעדיו.
|
חומרים (6 מנות)
|
1 ק"ג שעועית שחורה שרויה במים ללילה |
3 בצלים |
4 פלפלים אדומים |
2 פלפל צ'ילי |
שמן |
2 עגבניות בשלות |
4 שיני שום |
1/4 כוס גדושה בזיליקום קצוץ |
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה |
עלים מענף טימין טרי |
4-3 כפיות רסק עגבניות |
מלח ופלפל שחור |
אופן ההכנה |
- מסננים את השעועית השרויה, ומוסיפים מים עד לכיסוי ועוד 3-2 כוסות. מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שמתרככת (2-1 שעות, או 45 דקות בסיר לחץ). שומרים 23 כוסות ממי השעועית.
- קוצצים את הבצל והפלפלים משני הסוגים ומאדים עם קורט מלח, בכמות שמן המכסה את המחבת, עד לריכוך. מוסיפים שום כתוש וממשיכים לאדות.
- קוצצים את העגבניות ומוסיפים לבצל. מוסיפים את עשבי בתיבול, מלח ופלפל. מבשלים יחד כ-10 דקות נוספות, עד שהעגבניות מתרככות.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומי השעועית ששמרנו, ומבשלים עד לקבלת מעין רוטב סמיך ועשיר.
- מוסיפים את השעועית המבושלת, ומבשלים הכל יחד כ-15 דקות על אש קטנה תוך כדי תיבול. מגישים בתוספת אורז לבן.
|
חזרה |