סלט לוביה ירוקה
/ עזרא קדם
עזרא קדם הוא השף של מסעדת "ארכדיה" בירושלים. המתכון משלב לוביה ירוקה (שעועית שטוחה, חילדה) ולוביה יבשה (שעועית לבנה עם עין שחורה).
|
חומרים (6 מנות)
|
600 גרם לוביה ירוקה |
1 כוס לוביה יבשה (בחנויות הטבע או בשוק) |
2 בצלי שאלוט חתוכים לפרוסות דקיקות |
10-12 עגבניות מיובשות כבושות בשמן, קצוצות |
חופן פטרוזיליה קצוצה דק |
5 שיני שום כתושות |
2 כפות חומץ בן יין אדום |
מלח |
פלפל שחור טחון טרי |
אופן ההכנה |
1. מנקים את הלוביה הירוקה, חותכים לשניים וחולטים במי מלח רותחים למשך דקה. שוטפים במים קרים.
2. שוטפים את הלוביה היבשה ומבשלים במים כ-30 דקות עד להתרככות. מסננים היטב ושוטפים במים קרים.
3. בקערה גדולה, מערבבים את שני סוגי הלוביה, הבצלים, עגבניות מיובשות, פטרוזיליה ושום. מתבלים בשמן זית, חומץ, מלח ופלפל ומגישים בטמפרטורת החדר.
|
חזרה |