|
|
|
|
עגבניות מיובשות בשמן זית ועשבי תיבול
/ פיליס גלזר
|
חומרים
|
100 גרם עגבניות מיובשות |
3 כפות חומץ בלסמי או חומץ בן יין אדום |
2 גבעולי רוזמרין |
2 גבעולי אורגנו או טימין טרי |
8-6 שיני שום שלמות, חצויות |
שמן זית לכיסוי |
אופן ההכנה |
- שוטפים היטב את העגבניות המיובשות ושמים בסיר. מכסים במים רותחים. מוסיפים את החומץ ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה 5 דקות. מוציאים מהסיר ומסננים היטב. שוטפים היטב פעם נוספת.
- בצנצנת זכוכית קטנה, מכינים שכבות של עגבניות, עשבי תיבול ושום, ובסוף מכסים בשמן זית (חשוב שהשמן יכסה את הכל, כולל עשבי התיבול). מעמידים בצד ליום-יומיים לפני השימוש. שומרים במקרר.
| חזרה | | |