שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט טונה ללא מיונז / פיליס גלזר


חומרים (4 מנות)
2 קופסאות טונה בשמן, מסוננות היטב
1 גבעול סלרי קטן, קצוץ דק
1/2 פלפל צהוב קצוץ דק
1/2 בצל סגול קטן, קצוץ דק
לרוטב:
1.5 כפיות חרדל דיז'ון
1/2 כף גרגרי סוכר טבעי (חום בהיר אך לא דמררה הגבישי)
1/2 כפית חומץ בן יין לבן
1/3 כוס תערובת שמן זית וחמניות
מיץ מ-1/4 לימון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה

מניחים את הטונה במסננת לשעה. קוצצים את הירקות דק ככל האפשר ומערבבים עם הטונה. מכינים את הרוטב על ידי ערבוב כל החומרים ביחד. מוסיפים כמות רוטב שתספיק כדי לאחד את הטונה והירקות. מצננים במקרר.


דרך אגב, במתכון זה באמת שלא חייבים להשתמש בכל כמות הרוטב. אין צורך שהסלט ישחה בו, ובמה שנותר אפשר להשתמש בימים הבאים כרוטב מוצלח לסלט ירוק.

 

ערך תזונתי לכף גדושה: 72 קלוריות, 5.5 גרם חלבון, 5.1 גרם שומן, 1 גרם פחמימה.




חזרה