שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סירות תפודים ממולאים / פיליס גלזר


חומרים (4 מנות)
4 תפודים בינוניים
2 כפות חמאה
2 כפות עירית או בצל ירוק קצוץ דק
1/2 כוס גבינת צ'דר מגוררת (אפשר גבינה צהובה טובה)
כוס יוגורט 1/2
מלח ופלפל לפי הטעם
לקישוט:
צנוברים (לא הכרחי)
אופן ההכנה

 

  1. שוטפים את התפודים היטב ומקרצפים את הקליפה עם מברשת. משתמשים במזלג כדי לנקב חורים בכל תפוד. במיקרוגל מניחים שתי שכבות נייר מגבת ועליהן שמים את התפודים. אופים 14-12 דקות בחום גבוה, וכדי לבדוק אם הם מוכנים, צובטים אותם קלות (הם לא צריכים להיות רכים לגמרי). מניחים בצד 10-5 דקות לצינון.
  2. חוצים כל תפוד ומוציאים את התוכן (אין לפגוע בקליפה!). מועכים את מה שהוצאנו בתוספת יוגורט, חמאה, מלח ופלפל ומעבדים במערבל עד שהתערובת חלקה ואוורירית. מחזירים לתפודים ומקשטים בגבינה צהובה ועירית, ואז שוב מחממים במיקרוגל עד שהגבינה נמסה (כשתי דקות). אם רוצים, אפשר להעמיד צנוברים בתוך הגבינה "כמו חיילים", לתקוע פרוסת גבינה על קיסם כמו מפרש, והנה קיבלתם ספינת תפודים גאה.

 

ערך תזונתי למנה: 210 קלוריות, 7.1 גרם חלבון, 8.9 גרם שומן, 25.4 גרם פחמימה.


חזרה