שלח להדפסה  
שבועות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

גבינת שמנת ביתית / פיליס גלזר

מתכון זה נוצר בהשראת המסורת השנייה של חג השבועות, של שימוש במוצרי חלב. הוא פשוט וגם משובח הרבה יותר מכל גבינת שמנת שאפשר לקנות בחנות. אפשר להשתמש בגבינה הבסיסית גם לעוגות גבינה.


חומרים (4 מנות)
5 קופסאות שמנת חמוצה עשירה
1/2 כפית מלח (לא הכרחי)
3 כפות שמן שומשום בכבישה קרה
2 כפיות שומשום קלוי
עלי זעתר או אורגנו טרי לקישוט
מלח גס ופלפל שחור גרוס ( לא הכרחי)
אופן ההכנה
  1. מרפדים מסננת בחתיכה גדולה של בד גזה (בד ערבי) או חיתול בד.
  2. יוצקים פנימה את תוכן קופסאות השמנת (אפשר לערבב את השמנת עם המלח אם רוצים).
  3. מעמידים את המסננת מעל קערה, קושרים את הבד מלמעלה ומניחים במסננת לשעה-שעתיים.
  4. לוחצים כדי להוציא נוזלים ותולים את השקית מהברז ללילה.
  5. למחרת בבוקר שמים את השקית במקרר עד למועד השימוש.
  6. להגשה: משטיחים את הגבינה על צלחת גדולה או שתי צלחות ויוצקים מעליהם שמן שומשום בכבישה קרה. מפזרים עלי זעתר או אורגנו קצוץ ומלח גס ופלפל גרוס אם רוצים. רצוי להגיש עם פיתה חמה או עם לחם כוסברה וצנוברים.




חזרה