שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ירקות בנוסח המקדש / פיליס גלזר


חומרים (4 מנות)
1/2 כוס אצת ווקמה 
1 לפת  קטנה חצויה ופרוסה דק
1 פקעת שומר ללא גבעולים, חצויה ופרוסה דק
1 אבוקדו בינוני בשל, מקולף ופרוס
לרוטב:3 כפות חומץ אורז 
1 כף סוכר 
קורט מלח 
1 כפית מים 
1 כפית סאקי (לא חובה)
אופן ההכנה
שוטפים את הווקמה במים קרים ומשרים למשך 10-15 דקות. מחליפים את המים באמצע ההשריה ומסננים. מורידים את הגבעול הקשה שממנו מתפצלים עלי האצה ופורסים לחתיכות של 2 סנטימטרים. שמים בקערת הגשה.

מקלפים את הלפת, חוצים ופורסים לפרוסות דקות. שמים בקערה קטנה וממליחים קלות. מעמידים בצד לחמש דקות, שוטפים ומוסיפים לקערת הווקמה. מערבבים עם פרוסות דקיקות של שומר. מניחים את פרוסות האבוקדו מעל.

לרוטב: מערבבים את כל החומרים ביחד ויוצקים על הסלט. מגישים מיד.


חזרה