שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט תפודים קטנים, שום ושאלוט / פיליס גלזר

אפשר גם להשתמש בתפודים צעירים רגילים עם קליפה דקה.


חומרים (8 מנות)
1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים
6 אשלוט מקולפים וקצוצים דק
חופן קטן של עירית טרייה
מלח גס
לרוטב וינגרט:
1 כפית גדושה מלח גס
2 שיני שום ירוק, מקולפות
1 כפית אבקת חרדל
1 כף חומץ בלסמי
5 כפות שמן זית כתית
פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
  1. שוטפים היטב את התפודים, מאדים בכלי לאידוי או בסיר עם מעט מים רותחים מומלחים (לא רצוי לכסות את תפוחי-האדמה במים), עד שהם מוכנים. אם הם גדולים, חותכים לקוביות בגודל ביס. שומרים חמימים.
  2. בעלי ומכתש, כותשים את המלח ומוסיפים את השום עד לקבלת מעין פירה. מוסיפים את אבקת החרדל ומערבבים היטב בתנועות סיבוביות. מוסיפים פלפל שחור וחומץ בהדרגה. בעזרת מטרפת יד, מוסיפים את השמן בהדרגה.
  3. יוצקים את הוויניגרט על התפודים ומוסיפים את השאלוט. חותכים את העירית באלכסון עם מספריים לחתיכות בגודל 2 ס"מ ומגישים.


חזרה