שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגיות שוקולד צ'יפס משודרגות / פיליס גלזר

חומרים כ-60 יחידות (הנשמרות היטב בקופסה אטומה):


חומרים (6 מנות)
175 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1.5 כוסות סוכר דמררה ( או 3/4 כוס סוכר חום מהודק ו-3/4 כוס סוכר זהוב טבעי, או לחלופין,דמררה)
2 ביצים אורגניות
2 כפיות תמצית וניל טבעי (רצוי של "מקורמיק")
1.5 כוסות קמח לבן אורגני, קמח מלא מנופה או "קמח לעוגיות" של שטיבל
1/2 כוס נבט חיטה
1 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
1.5 כוסות שוקולד צ'יפס משוקולד או משוקולד חרובים
אופן ההכנה
  1. בקערת מערבל (או ביד) טורפים חמאה עם סוכר עד לקבלת מרקם חלק וקל. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבבים היטב (יש לעצור ולנקות את דפנות הקערה מדי פעם). בקערה שנייה מערבבים קמח, נבט חיטה, מלח וסודה לשתייה ומוסיפים לקערת המערבל. מערבבים עד שנוצר בצק אחיד. בוחשים פנימה את השוקולד צ'יפס.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. מניחים כפות גדושות של התערובת על התבנית במרחק 5-4 סנטימטרים זו מזו (העוגיות מתרחבות). אופים עד שהעוגיות מזהיבות

חזרה