מלבי פרווה
/ רותי קינן
אפשר להכין מלבי על בסיס מים בלבד אך אפשר גם להשתמש בחלב קוקוס, המוסיף טעם נחמד למאכל.
|
חומרים (6 מנות)
|
1 קופסה חלב קוקוס (כ-400 מ"ל) |
1/3 כוס סוכר |
4 כפות עמילן תירס (קורנפלור) |
3 כפות שקדים גרוסים |
להגשה: |
שקדים , אגוזים, או פיסטוקים גרוסים, או סירופ (ראו מתכון מימין) |
אופן ההכנה |
- מעבירים את תכולת קופסת חלב הקוקוס לסיר ומודדים מים בכמות של קופסה נוספת. מוסיפים לסיר יחד עם הסוכר ומביאים לרתיחה.
- בוללים את העמילן בחצי כוס מים ומוסיפים תוך כדי בחישה לחלב הרותח. מוסיפים את השקדים הגרוסים, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל תוך בחישה עוד 1-2 דקות.
- מסירים מהאש ומעבירים לצלוחיות או גביעים. מצננים היטב.
- לפני ההגשה בוזקים אגוזים, שקדים או פיסטוקים, או יוצקים מהסירופ.
|
חזרה |