שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מלבי "שרה והגר" / רותי קינן


חומרים (6 מנות)
ל"שרה" (רפרפת לבנה):
3 כוסות חלב
4 כפות סוכר
1/4 כפית גרגרי מסטיקה טחונים (בחנויות התבלינים)
3 כפות עמילן תירס (קורנפלור)
2-3 טיפות תמצית פריחת הדרים
ל"הגר" (רפרפת אדומה):
3 כוסות מים
1/4 כוס מיץ לימון
1/2 כוס סוכר
3 כפות פודינג תות (או 3 כפות קורנפלור ו-1 כף סירופ פטל)
אגוזים כתושים גס, לקישוט
אופן ההכנה
  1. 1. להכנת "שרה" מרתיחים את החלב עם הסוכר והמסטיקה. מערבבים את הקורנפלור ב-1/2 כוס מים ומוסיפים לחלב הרותח תוך כדי בחישה. ממשיכים לבחוש עד שהתערובת מתעבה. מהאש ומוסיפים את התמצית.
  2. להכנת "הגר" מרתיחים המים עם מיץ הלימון והסוכר. בוחשים את הפודינג או הקורנפלור ב-1/2 כוס מים ומוסיפים לתערובת הרותחת. ממשיכים לבחוש עד שמסמיך ומסירים מהאש.
  3. יוצקים את שתי התערובות זו לצד זו בעודן חמות לקערה או לתבנית פיירקס שטוחה או לקערות אישיות. מצננים היטב.
  4. לפני ההגשה מקשטים את "שרה" באגוזים כתושים.


חזרה