|
|
|
|
מלבי "שרה והגר"
/ רותי קינן
|
חומרים (6 מנות)
|
ל"שרה" (רפרפת לבנה): |
3 כוסות חלב |
4 כפות סוכר |
1/4 כפית גרגרי מסטיקה טחונים (בחנויות התבלינים) |
3 כפות עמילן תירס (קורנפלור) |
2-3 טיפות תמצית פריחת הדרים |
ל"הגר" (רפרפת אדומה): |
3 כוסות מים |
1/4 כוס מיץ לימון |
1/2 כוס סוכר |
3 כפות פודינג תות (או 3 כפות קורנפלור ו-1 כף סירופ פטל) |
אגוזים כתושים גס, לקישוט |
אופן ההכנה |
- 1. להכנת "שרה" מרתיחים את החלב עם הסוכר והמסטיקה. מערבבים את הקורנפלור ב-1/2 כוס מים ומוסיפים לחלב הרותח תוך כדי בחישה. ממשיכים לבחוש עד שהתערובת מתעבה. מהאש ומוסיפים את התמצית.
- להכנת "הגר" מרתיחים המים עם מיץ הלימון והסוכר. בוחשים את הפודינג או הקורנפלור ב-1/2 כוס מים ומוסיפים לתערובת הרותחת. ממשיכים לבחוש עד שמסמיך ומסירים מהאש.
- יוצקים את שתי התערובות זו לצד זו בעודן חמות לקערה או לתבנית פיירקס שטוחה או לקערות אישיות. מצננים היטב.
- לפני ההגשה מקשטים את "שרה" באגוזים כתושים.
| חזרה | | |