שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קדירת בשר אייל בערמונים / רותי קינן

הערמונים, בשלמותם או כמחית, הם תוספת קלאסית לבשר איילים.


חומרים (6 מנות)
1 ק"ג בשר אייל לגולש
2 כפות קמח 
2 כפות שמן 
1 בצל קצוץ
3 גזרים בקוביות
3 גבעולי סלרי בקוביות
1 עלה דפנה 
2 כוסות יין אדום 
מלח ופלפל 
500 גרם ערמונים מבושלים (ראו הערה)
אופן ההכנה
1. חותכים את הבשר לקוביות של 5 ס"מ. מניחים בשקית ניילון ומוסיפים את הקמח. מנערים את השקית עד שכל הקוביות מצופות היטב בקמח.

2. מחממים 2 כפות מהשמן בסיר. מטגנים את קוביות הבשר עד שהן משחימות מכל הכיוונים. מוציאים מהסיר. מוסיפים את הבצל, הגזרים והסלרי ואת השמן שנותר, ומטגנים על להבה נמוכה רק עד שהירקות מתרככים מעט.

3. מחזירים לסיר את הבשר, מוסיפים את עלה הדפנה, היין, מלח ופלפל ו-1 כוס מים, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים שעה שעה וחצי או עד שהבשר רך מאוד.

4. מוסיפים לסיר את הערמונים המבושלים. מבשלים יחד עוד 10 דקות. מסלקים את עלה הדפנה ומגישים.

הערה: במעדניות נמכרים ערמונים מבושלים ארוזים בוואקום, מיובאים מצרפת. זהו מוצר טוב, אך מחירו מרקיע שחקים. אפשר כמובן לרכוש ערמונים בקליפתם, לחרוץ בהם חריץ לאורך ולרוחב הקליפה, לאפות אותם בתנור עד שקליפתם מתבקעת, לקלף ולהוסיף לתבשיל.





חזרה