שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת שס"ק-בו - עוגת יוגורט מהירה / נתי

המתכון לעוגת שס"ק-בו טמון בשם שלה. המילים שס"ק-בו הם ראשי התיבות של כל החומרים המרכיבים אותה (למעט היוגורט כמובן).

רק חמש דקות עבודה ו-40 דקות אפייה ויש לכם עוגת בסיס מצויינת ליומולדת בגן, להביא לעבודה לישיבה השבועית, או סתם לנשנש.

כל מה שצריך זה גביע אחד של יוגורט - שלאחר שיצקנו את תוכנו אל הקערה ישמש גם ככלי המידה שלנו. אז יוצקים את כל החומרים אל תוך קערת המיקסר (בלי להפריד, בלי להקציף, ובלי לגרד).


חומרים (6 מנות)
1 גביע (150 מ"ל) יוגורט או שמנת חמוצה (הגביע ישמש כלי מדידה לחומרים הבאים)
1 גביע שמן (לא שמן זית)
2 גביעי סוכר
3 גביעי קמח תופח
4 ביצים
1 כף תמצית וניל
אופן ההכנה
  1. מכניסים את כל החומרים לקערת המיקסר ומעבדים לבלילה אחידה.
  2. משמנים תבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ, יוצקים פנימה את התערובת ואופים בתנור שחום מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך כ-40 דקות - עד שפני העוגה מתכהים, וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.

    אפשר להוסיף לעוגה קליפת לימון מגוררת, או מעט קינמון. אפשר גם לפזר בתחתית פירות מקופסת שימורים של ליפתן.תוספות פקאנים מסוכרים, קרם שוקולד או אולי לפרוס אותה לשניים ולמלא בקצפת ותותים, אבל אני הכי-הכי אוהב אותה כמו שהיא: רכה, צהובה ונימוחה בקלות עם כוס קפה בבוקר, לפני שנכנסים לאוטו בדרך לעבודה.


חזרה