שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פונדו בורגיניון / רותי קינן

הגרסה הבשרית, המיועדת לקרניבורים (אוכלי בשר) מושבעים. הדמיון לפונדו הגבינה מסתכם בכלי בלבד. הצורה ההולכת וצרה כלפי מעלה של הכלי מתגלה כאן כחשובה במיוחד – היא מונעת במידת מה התזה של השמן החם. גם ידיות המזלג הארוכות מתגלות כשימושיות בהגנת הידיים מפני כוויות.

תפקידו של הטבח במקרה זה מתבטא ברכישה של נתח הבשר המתאים ביותר ובהכנת התוספות – סלטים, מחמצים, רטבים וכל מה שהולך עם בשר משובח.


חומרים (6 מנות)
1 ק"ג פילה בקר
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
  1. חותכים את הבשר לקוביות של 2-3 ס"מ. מניחים בקערה גדולה ומביאים לשולחן.
  2. יוצקים שמן לסיר הפונדו שיגיע עד למחצית גובה הכלי. מחממים על הכיריים עד שהשמן חם (בודקים על ידי טיגון פיסת לחם, שצריכה לצוף ולהעלות בועות סביבה).
  3. מעבירים את הסיר למתקן החימום על השולחן. כל סועד מתכבד בנתחי בשר שאותם הוא מוזמן לטגן בשמן לפי טעמו, לדרגת נא, בינוני או עשוי.

    הערה: החכמה בפונדו הזה היא הסבלנות. אין לטבול בשמן יותר משניים שלושה נתחי בשר בבת אחת כדי לא להוריד בבת אחת את הטמפרטורה. לכן, כל סועד צריך להמתין לתורו ובינתיים להתנחם בתוספות המונחות על השולחן.


חזרה