שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

דמויות מבצק שמרים / רותי קינן

למעשה זה הבצק הקלאסי להכנת חלות. ככל שלשים יותר את הבצק, הוא נעשה גמיש ומבריק יותר, וגם נוח יותר לעבודה. אם רוצים "אנשים" מתוקים יותר, מוסיפים עוד מעט סוכר לבצק.


חומרים (6 מנות)
4 כוסות קמח
1 שקית שמרי פלא או שמרית
3 כפות סוכר
2/3 כוס מים פושרים
קורט מלח
2 ביצים
4 כפות שמן
לציפוי:
1 חלמון טרוף
אופן ההכנה
  1. מניחים את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח בקערה, ומערבבים. צרים גומה במרכז. טורפים את הביצים עם המים והשמן ויוצקים לגומה. מתחילים ללוש את החומרים לבצק תוך עירבוב הדרגתי של תערובת הקמח בתערובת הנוזלים.
  2. לשים עד שנוצר בצק רך וגמיש, שאינו נדבק לקערה ולידיים, 5-10 דקות.
  3. מניחים את הבצק בקערה, מכסים ומתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו.
  4. חובטים בבצק שתפח ומחזירים אותו לגודלו המקורי. קורצים ממנו פיסות וצרים מהן צורות: כדורים (שישמשו כראש), גלילים (לידיים ולרגליים) וצורות ביצה (להכנת הגוף). מדביקים את החלקים אלה לאלה בעזרת חלמון הביצה.
  5. מניחים את הדמויות על תבנית שטוחה, מרופדת בנייר אפייה. צרים עיניים בעזרת צימוקים או פירות מיובשים. מכסים ומניחים במקום חמים לכ - 30 דקות.
  6. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות צלזיוס). טורפים את החלמון שנותר עם 1 כף מים ומושחים את הדמויות. אופים כ - 20 דקות או עד שמשחים.


חזרה