שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגיות חמאה בהירות בצורת חיות / רותי קינן

בצק נוח וידידותי המתרדד בקלות ומניב עוגיות נפלאות.


חומרים (6 מנות)
2.25 כוסות קמח
200 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר
קליפה מגוררת מ-1 לימון
1 חלמון
לקישוט:
סוכריות צבעוניות , פירות מסוכרים, צימוקים, אגוזים, פתיתי שוקולד ועוד
אופן ההכנה
  1. מניחים את כל החומרים בקערה ולשים עד שמתקבל בצק אחיד. אוספים לכדור ומצננים במקרר שעה לפחות.
  2. מחממים את התנור ל - 180 מעלות צלזיוס. מרפדים תבניות אפייה שטוחות בנייר אפייה.
  3. מחלקים את הבצק לכמה חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה דק. קורצים עוגיות לפי דוגמה מנייר או במקדים (חותכני עוגיות) ומקשטים אותן. .
  4. אופים 8-10 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב בקצוות. מצננים על רשת ומאחסנים בקופסאות סגורות.

    תערובות מוכנות
    גם חברות מסחריות דואגות להשכלת הקטנים, ואפילו הקטנטנים, בענייני אפייה וקישוט. חברת "ריצ'" הוציאה לשוק שתי ערכות - "העוגה הראשונה שלי", הכוללת תערובת להכנת עוגת שוקולד, קרם וסוכריות לקישוט ואפילו תבנית אפייה, ו"ערכה להכנת כדורי שוקולד" הכוללת תערובת להכנת הכדורים, ושקיות עם סוכריות וקוקוס לקישוט. הערכות מיועדות לילדים מגיל שלוש ומעלה, בסיוע הורים (לקטנים מאוד ולעוגה הדורשת אפייה).


חזרה