קבב יווני
/ רותי קינן
היוונים קוראים לו קפטדה, ומדובר בקציצות או בכדורי בשר, שאפשר לטגן על מחבת אחרי שמקמחים מעט.
|
חומרים (6 מנות)
|
1 ק"ג בשר טחון (רצוי תערובת של בקר וכבש) |
2 פרוסות עבות של פרוסות לחם לבן, לא טרי |
2 ביצים קטנות |
1 כפית מיורן יבש, מפורר |
2 כפות פטרוזיליה קצוצה |
2 כפות נענע טרייה,קצוצה |
2 שיני שום כתושות |
1/2 כפית כמון |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- מניחים את הבשר הטחון בקערה. שורים את הלחם במים וסוחטים היטב. מוסיפים לקערת הבשר ומערבבים לתוכו בעזרת הידיים את כל יתר החומרים.
- בידיים לחות מעט, צרים 20-25 קציצות מוארכות ומשפדים על שיפודי מתכת.
- צולים על גריל פתוח או מתחת לגריל של התנור עד שמשחים.
|
חזרה |