שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קבב יווני / רותי קינן

היוונים קוראים לו קפטדה, ומדובר בקציצות או בכדורי בשר, שאפשר לטגן על מחבת אחרי שמקמחים מעט.


חומרים (6 מנות)
1 ק"ג בשר טחון (רצוי תערובת של בקר וכבש)
2 פרוסות עבות של פרוסות לחם לבן, לא טרי
2 ביצים קטנות
1 כפית מיורן יבש, מפורר
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות נענע טרייה,קצוצה
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית כמון
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. מניחים את הבשר הטחון בקערה. שורים את הלחם במים וסוחטים היטב. מוסיפים לקערת הבשר ומערבבים לתוכו בעזרת הידיים את כל יתר החומרים.
  2. בידיים לחות מעט, צרים 20-25 קציצות מוארכות ומשפדים על שיפודי מתכת.
  3. צולים על גריל פתוח או מתחת לגריל של התנור עד שמשחים.




חזרה