שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טאג'ין טלה בנוסח תוניס / רותי קינן


חומרים (6 מנות)
1.5 ק"ג בשר טלה
2 בצלים
3 שיני שום
3 תפוחי אדמה גדולים, או 750 גרם קטנים
4 עגבניות
3 כפות שמן זית
1 כפית קינמון
1/2 כפית כמון
מלח ופלפל
5 לימונים כבושים
400 גרם גרגרי חומוס מבושלים (אפשר מקופסה או מוקפאים, של "סנפרוסט")
צרור כוסברה טרייה
אופן ההכנה
  1. חותכים את בשר הטלה לקוביות. קוצצים את הבצלים וכותשים את השום. קולפים את תפוחי-האדמה ואם הם גדולים - חותכים לחתיכות גדולות. תפוחי-אדמה קטנים אפשר להשאיר בשלמותם. קולפים את העגבניות, מוציאים את החרצנים וקוצצים את הבשר.
  2. במחבת גדולה ועמוקה או בסיר רדוד מטגנים את הבצל בשמן עד שמתרכך. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את בשר הטלה ומטגנים תוך ערבוב עד שהוא מאבד את צבעו האדום.
  3. מוסיפים את התבלינים לסיר ומערבבים. מוסיפים את תפוחי-האדמה והעגבניות ויוצקים לסיר כוס מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים היטב את הסיר ומבשלים כ- 1/4 1 - 1 שעות או עד שהבשר רך מאוד.
  4. בינתיים, קוצצים את הלימונים ומסלקים את הגרעינים. קוצצים את הכוסברה. כשהבשר רך, מוסיפים לסיר את הלימונים הקצוצים, החומוס המבושל וחלק מהכוסברה, מערבבים ומבשלים יחד 10 דקות נוספות. טועמים ומעדכנים את התיבול.
  5. מעבירים את התבשיל לכלי הגשה וזורים מעליו כוסברה טרייה. הערה: אם ברשותכם טאג'ין המתאים לבישול, תוכלו להעביר לתוכו את התבשיל אחרי שלב 2 של הוראות ההכנה. מכניסים לתנור ומאריכים את משך הבישול לכשעתיים.


חזרה