שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אוזני המן / רותי קינן

האוזניים האולטימטיביות, עם בצק פריך ודק ומלית פרג עשירה.


חומרים (8 מנות)
לבצק:
1.5 כוסות קמח תופח
קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
2 חלמונים
200 גרם חמאה
למלית:
100 גרם פרג טחון
1/2 כוס (או מים) חלב
מיץ וקליפה מגוררת מ1/2 תפוז
50 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
2 כפות דבש
4 כפות פירורי לחם
2 כפות צימוקים
2 כפות אגוזים קצוצים
1 כפית קינמון
קורט ציפורן טחון
אופן ההכנה
  1. להכנת הבצק: מערבבים את הקמח עם הקליפה המגוררת, הסוכר והמלח. מוסיפים את החלמונים והחמאה, בחתיכות, ולשים רק עד שנוצר בצק אחיד. מצננים למשך הלילה.
  2. להכנת המלית: מרתיחים את החלב (או המים) ומוסיפים את הפרג. מבשלים תוך בחישה עד שהפרג סופח את כל הנוזלים. מסירים מהאש, מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.
  3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). מרפדים שתי תבניות שטוחות בנייר אפייה.
  4. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מרדדים כל חלק, על משטח מקומח קלות, לעלה דק. קורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ ומניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול. מרימים את שולי הבצק משלושה צדדים ליצירת כיסן משולש.
  5. מניחים את הכיסנים על התבניות ואופים כ-25 דקות או עד שמזהיב.
  6. מצננים על רשת ובוזקים אבקת סוכר לפני ההגשה.





חזרה