אוזני המן
/ רותי קינן
האוזניים האולטימטיביות, עם בצק פריך ודק ומלית פרג עשירה.
|
חומרים (8 מנות)
|
לבצק: |
1.5 כוסות קמח תופח |
קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז |
1/2 כוס סוכר |
קורט מלח |
2 חלמונים |
200 גרם חמאה |
למלית: |
100 גרם פרג טחון |
1/2 כוס (או מים) חלב |
מיץ וקליפה מגוררת מ1/2 תפוז |
50 גרם חמאה |
1/2 כוס סוכר |
2 כפות דבש |
4 כפות פירורי לחם |
2 כפות צימוקים |
2 כפות אגוזים קצוצים |
1 כפית קינמון |
קורט ציפורן טחון |
אופן ההכנה |
- להכנת הבצק: מערבבים את הקמח עם הקליפה המגוררת, הסוכר והמלח. מוסיפים את החלמונים והחמאה, בחתיכות, ולשים רק עד שנוצר בצק אחיד. מצננים למשך הלילה.
- להכנת המלית: מרתיחים את החלב (או המים) ומוסיפים את הפרג. מבשלים תוך בחישה עד שהפרג סופח את כל הנוזלים. מסירים מהאש, מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). מרפדים שתי תבניות שטוחות בנייר אפייה.
- מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מרדדים כל חלק, על משטח מקומח קלות, לעלה דק. קורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ ומניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול. מרימים את שולי הבצק משלושה צדדים ליצירת כיסן משולש.
- מניחים את הכיסנים על התבניות ואופים כ-25 דקות או עד שמזהיב.
- מצננים על רשת ובוזקים אבקת סוכר לפני ההגשה.
|
חזרה |