שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט טופו ואורז חם / שרון


חומרים (8 מנות)
4 כוסות אורז בסמטי (חשוב להקפיד- רק בסמטי)
חבילת טופו חתוכה לקוביות של כ-1 ס"מ
4 בצלים ירוקים קצוצים
1/2 חסה ערבית טרייה, חתוכה לרצועות
לתיבול:
1/4 כוס רוטב סויה משובח(קיקומן או היגטה סופר פרמיום)
1/4 כוס שמן גרעיני ענבים
אופן ההכנה
  1. מבשלים את האורז במשך 10 דקות ב 7 כוסות מים עד לאידוי מלא - להזהר לא לשרוף את האורז.
  2. בינתיים: לתוך קערת הגשה גדולה מוסיפים לפי הסדר את החסה, הבצל ירוק והטופו. כשהאורז מוכן, שופכים אותו מלמעלה, תוך יצירת כיסוי על שאר המרכיבים.
  3. שופכים מלמעלה את השמן ורוטב הסויה. בעזרת שתי כפות עץ, מערבבים את התערובת. האורז החם מאדה חלקית את החסה והבצל. מגישים מיד.

    ניתן להוסיף לפני הערבוב 2-3 שיני שום מרוסקות - כל העסק עולה מדרגה מבחינת הטעם.
    בפעם הראשונה, להזהר עם הסויה שלא יצא מלוח מדי. מומלץ להוסיף חצי כמות, לערבב, לטעום ואז לתקן לפי הטעם.


חזרה