|
|
|
|
סלט טופו ואורז חם
/ שרון
|
חומרים (8 מנות)
|
4 כוסות אורז בסמטי (חשוב להקפיד- רק בסמטי) |
חבילת טופו חתוכה לקוביות של כ-1 ס"מ |
4 בצלים ירוקים קצוצים |
1/2 חסה ערבית טרייה, חתוכה לרצועות |
לתיבול: |
1/4 כוס רוטב סויה משובח(קיקומן או היגטה סופר פרמיום) |
1/4 כוס שמן גרעיני ענבים |
אופן ההכנה |
- מבשלים את האורז במשך 10 דקות ב 7 כוסות מים עד לאידוי מלא - להזהר לא לשרוף את האורז.
- בינתיים: לתוך קערת הגשה גדולה מוסיפים לפי הסדר את החסה, הבצל ירוק והטופו. כשהאורז מוכן, שופכים אותו מלמעלה, תוך יצירת כיסוי על שאר המרכיבים.
- שופכים מלמעלה את השמן ורוטב הסויה. בעזרת שתי כפות עץ, מערבבים את התערובת. האורז החם מאדה חלקית את החסה והבצל. מגישים מיד.
ניתן להוסיף לפני הערבוב 2-3 שיני שום מרוסקות - כל העסק עולה מדרגה מבחינת הטעם. בפעם הראשונה, להזהר עם הסויה שלא יצא מלוח מדי. מומלץ להוסיף חצי כמות, לערבב, לטעום ואז לתקן לפי הטעם.
| חזרה | | |