שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פטריות טריות בתחמיץ / רותי קינן


חומרים (4 מנות)
1 שן שום
250 גרם פטריות שמפיניון טריות
6 בצלים ירוקים
1 כף מיץ לימון
1 כף חומץ בן יין לבן
1/2 כפית מלח
6 כפות שמן זית
טרגון טרי קצוץ או 1 כף טרגון יבש
אופן ההכנה
  1. משפשפים את דפנותיה של קערת זכוכית בינונית בשן שום.
  2. מנקים היטב את הפטריות. קוטמים את קצות הרגליים, פורסים אותן לפרוסות דקות ומניחים בקערה. מסירים את העלים הקמולים מהבצלים וקוצצים דק. מוסיפים לקערה ומערבבים עם מיץ הלימון.
  3. מניחים את החומץ והמלח בצנצנת קטנה בעלת מכסה הרמטי, סוגרים ומנערים עד שהמלח נמס. מוסיפים את השמן והטרגון ומנערים שנית. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב.
  4. מכסים את הקערה ומצננים היטב עד ההגשה.
חזרה