|
|
|
|
פטריות טריות בתחמיץ
/ רותי קינן
|
חומרים (4 מנות)
|
1 שן שום |
250 גרם פטריות שמפיניון טריות |
6 בצלים ירוקים |
1 כף מיץ לימון |
1 כף חומץ בן יין לבן |
1/2 כפית מלח |
6 כפות שמן זית |
טרגון טרי קצוץ או 1 כף טרגון יבש |
אופן ההכנה |
- משפשפים את דפנותיה של קערת זכוכית בינונית בשן שום.
- מנקים היטב את הפטריות. קוטמים את קצות הרגליים, פורסים אותן לפרוסות דקות ומניחים בקערה. מסירים את העלים הקמולים מהבצלים וקוצצים דק. מוסיפים לקערה ומערבבים עם מיץ הלימון.
- מניחים את החומץ והמלח בצנצנת קטנה בעלת מכסה הרמטי, סוגרים ומנערים עד שהמלח נמס. מוסיפים את השמן והטרגון ומנערים שנית. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב.
- מכסים את הקערה ומצננים היטב עד ההגשה.
| חזרה | | |