שלח להדפסה  
ארוחות בוקר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

האבס רנצ'רוס / רותי קינן

המנה נהדרת לבראנץ' או לארוחת ערב קלה, שיש ללוות אותה בערימה נכבדת של טורטיות נוספות לקינוח הרוטב. רצוי להקדים לה גם כוס מרגריטה או כוסית טקילה נקייה (לאמיצים).


חומרים (6 מנות)
1 בצל
2 שיני שום
5 עגבניות גדולות
2 כפות שמן
קורט פלפלת חריפה (קאיין)
מלח ופלפל
2 כפות חומץ בן יין אדום
1 כפית סוכר חום
לביצים:
6 טורטיות
2 כפות שמן
12 ביצים
מלח ופלפל
100 גרם גבינת פטה עיזים יבשה,מגוררת
3 כפות כוסברה קצוצה
להגשה:
1 אבוקדו פרוס
אופן ההכנה
  1. להכנת הרוטב, קוצצים את הבצל, כותשים את השום, חולטים את העגבניות במים, קולפים אותן, מוציאים את הגרעינים וקוצצים דק.
  2. בסיר בינוני מטגנים את הבצל בשמן רק עד שהוא מתרכך. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, הפלפל החריף, מלח ופלפל שחור. מבשלים הכל על אש נמוכה, בסיר לא מכוסה כ-15 דקות, עד שמתקבל רוטב סמיך.
  3. מוסיפים את החומץ והסוכר, מגבירים מעט את האש ומבשלים עוד 5 דקות. מכסים את הסיר, מכבים את הלהבה ושומרים בצד.
  4. במחבת גדולה מחממים את השמן ומטגנים את הטורטיות דקה מכל צד, רק כדי לחממן. מוציאים ומניחים על צלחות הגשה.
  5. באותה המחבת מטגנים את הביצים (במחבת גדולה אפשר לטגן 6 בכל פעם) רק עד שהחלבון נקרש והחלמון מתחמם אך נשאר רך, כ-2 דקות.
  6. מניחים 2 ביצים על כל טורטיה, יוצקים מסביב את הרוטב, בוזקים כמות נדיבה של גבינה מגוררת וכוסברה קצוצה. מעטרים בפרוסות אבוקדו ומגישים חם, בתוספת כמות נדיבה של טורטיות מחוממות.


חזרה