שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טיאן קישואים, עגבניות ובצלים / רותי קינן


חומרים (6 מנות)
750 גרם קישואים כהים
4 עגבניות גדולות ובשלות
3 בצלים בינוניים
1/3 כוס שמן זית
1 כפית טימין מיובש
מלח ופלפל
1 כף פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות צלזיוס). חותכים את הירקות לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ.
  2. מחממים מחצית מכמות השמן במחבת גדולה ומטגנים בו את הבצלים על להבה נמוכה, כ-10 דקות, עד שמתרככים אך לא מזהיבים.
  3. מעבירים את הבצלים עם השמן בו טוגנו לתחתית טיאן או תבנית חסינת חום ומהדקים. מסדרים מעליהם את פרוסות הקישואים והעגבניות לסירוגין, בדוגמה נאה ובשכבות. זורים על כל שכבה מעט טימין, מלח ופלפל, ויוצקים על הכל את השמן שנותר.
  4. מכניסים לתנור ואופים כשעה. יש להשגיח שהירקות לא ייחרכו - הם צריכים להזהיב רק מעט. אם הם מתחילים להשחים מוקדם מדי, יש להנמיך את חום התנור ל-170 מעלות. אפשר גם לכסות את הכלי בתחילת האפייה בנייר אלומיניום ולהסירו במחצית זמן האפייה, כדי לאפשר לנוזלים להתאדות ולירקות להזהיב מעט.
  5. זורים על המאפה המוכן את הפטרוזיליה הקצוצה. מגישים חם או פושר, כמנה עיקרית צמחונית או כתוספת לבשרים או דגים בגריל.
חזרה