שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלטימבוקה / רותי קינן


חומרים (6 מנות)
750 גרם כתיתות עגל (אסקלופ)
1 חבילה (כ-140 גרם) פרושוטו בקר
צרור גבעולי מרווה
3 כפות שמן זית
1/2 כוס יין לבן
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. מבקשים מהקצב שישטח את כתיתות העגל (כמו לשניצלים) או עושים זאת לבד, על-ידי הנחת הכתיתות בין שני דפי נייר פרגמנט או ניילון וחבטה בפטיש שניצלים או במערוך. מחלקים כל כתיתה לפיסות בגודל המתאים לגודלה של פרוסת פרושוטו.
  2. מניחים על כל פיסת כתיתה פרוסת פרושוטו ועליה עלה מרווה. מהדקים הכל בעזרת קיסם עץ.
  3. מחממים את השמן במחבת גדולה. מטגנים את הכתיתות, הצד עם הפרושוטו תחילה, כ-2 דקות מכל צד. מוציאים ומניחים על צלחת הגשה. מוציאים את הקיסמים (או משאירים את המלאכה לסועדים). שומרים על חומן של הכתיתות בתנור שחומם ל-100 מעלות בשעה שמטגנים את היתר.
  4. יוצקים את היין למחבת בה טוגנו הכתיתות, מקרצפים את התחתית במהירות ומבשלים כדקה. מתבלים במלח ופלפל. יוצקים את הרוטב על פני הכתיתות החמות ומגישים מיד.


    מקצה שיפורים:

    אפשר להכין מראש את כל הכתיתות עד לשלב הטיגון ולשמור במקרר, בכלי מכוסה, כחצי יום.

    שימוש בחזה עוף במקום כתיתות עגל מניב מאכל טעים מאוד ועולה הרבה פחות.

    במקום ביין לבן אפשר להשתמש ביין מרסלה או כל יין קינוח מתוק אחר, המוסיף טעם נהדר לרוטב.




חזרה